Skocz do zawartości



Zdjęcie

Nasze podlogi; czyli, show us your pedalboard


  • Zaloguj się
2161 odpowiedzi na ten temat

#101 Somerset

  • Somerset
    Gaduła
  • Postów: 144
  • Dołączył: 28.08.2012

Napisany 4.09.2012 - 06:46

Dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź! Sprawie sobie tą kostkę bo właśnie szukam delikatnego drivu do dopalenia oraz na samodzielny przester. A tak wogóle to gratulacje za za sprzecior który posiadasz!
Pozdrawiam.


#102 ryjeeek

  • ryjeeek
    Gaduła
  • Postów: 390
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 4.09.2012 - 12:11

@mad220v co to za kabelki miedzy efektami? george L ?

Ten post był edytowany przez ryjeeek dnia: 4.09.2012 - 12:11

  • urm.a1r lubi to
sprzetu od chu**, talentu ni chu**.

#103 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 4.09.2012 - 14:05

Tak, gurgelsy.

#104 rockfun

  • rockfun
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 6693
  • Dołączył: 05.02.2012
  • z:bloku obok

Napisany 5.09.2012 - 08:55

@Mad220V widzę, że miałeś tez TREMOLO TR-8 CINCIONGA :D równie przyzwoite jak Chorus? Pytam bo pląta się jakieś do sprzedania i w sumie bym je łyknął do kolekcji ale nie słyszałem tego ;)

Are You ready for a good time?

 


#105 darofender

  • darofender
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4205
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 5.09.2012 - 09:18

A to mój skromny pedalboard :)
-Cry Baby GCB-95 po modach u Mark L (niedługo prawdopodobnie zastąpi ją ZW-45)
-Tuner Behringer TU-300
-Biyang DS-10
-Harley Benton Classic Chorus
-Jean Paul Echo Forrest (2 różne delay-e, 1-szy długi, 2-gi krótki)
-Zasilacz Tomanek, kabelki Klotz'a
Na dniach dojdzie jeszcze kompresor, prawdopodobnie Guyatone ST 2, a jeśli się nie uda do Biyang :)
PS. Na środku taka dziurka bo tam footswitch od ampa siedzi :)

Dodaj obrazek

#106 Zukrator

  • Zukrator
    Weteran
  • Postów: 2428
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Bydgoszcz

Napisany 5.09.2012 - 09:24

kaczce musi być smutno że tak sama poza gniazdem siedzie :D

 


#107 Król Julian

  • Król Julian
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3229
  • Dołączył: 17.06.2012

Napisany 5.09.2012 - 09:25

Ej, a skąd se kupujesz gujatony? Masz jakąś dilerkę w pobliżu PL?
Dziś w aucie: Metallica "Garage, Inc Revisited"
http://www.youtube.c...machinetheband/

#108 darofender

  • darofender
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4205
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 5.09.2012 - 09:29

kaczce musi być smutno że tak sama poza gniazdem siedzie :D

Ona nie musi siedzieć boardzie bo ma gumowe nogi to się trzyma podłoża że hej :) Jak wymienię dechę na większą to wtedy ją wsadzę:)

Ej, a skąd se kupujesz gujatony? Masz jakąś dilerkę w pobliżu PL?

Na używkę się czaję ale skąd to narazie nie powiem :P Jak kupie innego to wtedy dam znać- na dniach się okaże co będzie :)

#109 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 5.09.2012 - 13:36

@Mad220V widzę, że miałeś tez TREMOLO TR-8 CINCIONGA :D równie przyzwoite jak Chorus? Pytam bo pląta się jakieś do sprzedania i w sumie bym je łyknął do kolekcji ale nie słyszałem tego ;)


A miałem, miałem... Tremolo było ok. z tym że mi sygnał słabł jak go załączałem. Nie wiem , nie znam się może tak wszystkie tremola funkcjonują

A to mój skromny pedalboard :)
-Cry Baby GCB-95 po modach u Mark L (niedługo prawdopodobnie zastąpi ją ZW-45)
-Tuner Behringer TU-300
-Biyang DS-10
-Harley Benton Classic Chorus
-Jean Paul Echo Forrest (2 różne delay-e, 1-szy długi, 2-gi krótki)
-Zasilacz Tomanek, kabelki Klotz'a
Na dniach dojdzie jeszcze kompresor, prawdopodobnie Guyatone ST 2, a jeśli się nie uda do Biyang :)
PS. Na środku taka dziurka bo tam footswitch od ampa siedzi :)

Dodaj obrazek

@Darofender , a to nie lepiej foota na parkiet a efekty razem?

#110 darofender

  • darofender
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4205
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 5.09.2012 - 13:38

A no pewnie lepiej ale tak się ułożyło i narazie tak siedzi :) Pedalboard się kompletuje także jeszcze trochę rzeczy ulegnie zmianie:)

#111 ryjeeek

  • ryjeeek
    Gaduła
  • Postów: 390
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 10.09.2012 - 21:43

moj najnowszy upload, doszla jedna kosteczka i juz podloga gotowa ! (no moze poza tymi szajskimi kablami :)

Dodaj obrazek
Uploaded with ImageShack.us

Ten post był edytowany przez ryjeeek dnia: 10.09.2012 - 21:43

sprzetu od chu**, talentu ni chu**.

#112 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 10.09.2012 - 23:09

@Ryjeeek próbowałem śledzić tor kabla zasilającego... no właśnie co? która kość jest porażana 12V na 400 mA ?
Kable se wymień czym prędzej, poczujesz różnicę.
Gratuluję nowej kości, to chyba chorus tak?

E: albo już późno i mnie wzrok myli, ale Ty masz wszystkie efekty zasilane Cioksem?
Efektów 10.
Wyjść 10.
Jeden nie podłączony ?

Ten post był edytowany przez mad220v dnia: 10.09.2012 - 23:16


#113 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 10.09.2012 - 23:21

Gdzie kupić szeroki rzep (4-5cm) do pedalbordu?

Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#114 cancer

  • cancer
    Spoko Gość
  • Postów: 9401
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Namysłowa

Napisany 10.09.2012 - 23:42

a co jest złego w kablach bespeco? moim zdaniem są ok. i ładnie wyglądają :)

#115 Kolumbijczyk

  • Kolumbijczyk
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3120
  • Dołączył: 03.02.2012
  • z:wierzak

Napisany 11.09.2012 - 06:16

Gdzie kupić szeroki rzep (4-5cm) do pedalbordu?

w pasmanterii

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

Nie tak sobie życie wyobrażałem, miała być sielanka.

 

 


#116 Król Julian

  • Król Julian
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3229
  • Dołączył: 17.06.2012

Napisany 11.09.2012 - 08:19

moj najnowszy upload, doszla jedna kosteczka i juz podloga gotowa ! (no moze poza tymi szajskimi kablami :)

Dodaj obrazek
Uploaded with ImageShack.us


Ryjek, widzę że znasz się na sprzęcie :-)
Powiem Ci że ja bym złożył to bardzo podobnie, aczkolwiek zamiast Carbon Copy wziąłbym TC Flashback a zamiast Shiba mam BB Preamp.
Ale poza tym - bardzo ładnie.
Dziś w aucie: Metallica "Garage, Inc Revisited"
http://www.youtube.c...machinetheband/

#117 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 11.09.2012 - 08:20

a co jest złego w kablach bespeco? moim zdaniem są ok. i ładnie wyglądają :)


Nie zauważyłeś różnicy w brzmieniu pomiędzy nimi a tymi lepszymi ?

#118 Tulisko

  • Tulisko
    Gaduła
  • Postów: 52
  • Dołączył: 09.09.2012

Napisany 11.09.2012 - 09:14


Także te wtyczki wyglądaja ciekawie:

http://www.conrad.pl...A_17367_0223611

Nie wiem gdzie w Polsce mozna kupic GLS Audio, ale jeśli ceny sa takie jak widziałem na necie, to wychodzą drożej niz Lava i Gore :]


Chyba sobie jaja robisz. Paczka 20 sztuk kosztuje 20$ + 17$ wysylka do Europy.
Przy tej kwocie nie trzeba nawet placic cla i podatku, wiec wychodzilo mi ~1.5EUR/wtyk,
przy cenie 1EUR za te najtansze chiskie badziewy.

GLS Audio mozna zamawiac tylko bezposrednio u producenta:
http://www.speakerre...ndj-quarterinch
lub na ich stronie Ebay.

Sklep online nie obsluguje zamowien z zagranicy (ebay-owy tak), wiec wystarczy wyslac emalie.
Odpowiadaja szybko i wysylaja Paypal invoice. Wysylaja tez szybko (trzeba sprawdzic na stronie czy akurat nie wyszly).

A, widze, ze 20-pack zdrozal o 5$, czyli bedzie 1.70EUR, a nie 1.50EUR ;)

Ofc jak sie zamowi np. 100-pack w kilka osobo, to juz w ogole wychodzi tanio:
http://www.speakerre...ndj-quarterinch

Dla porownania zblizone jakosciowo wtyki Switchcraft (ale tylko z 1 punktem lutowania, masa musi isc na budowe) kosztuja prawie 4EUR/szt.
Wlasnie pojawily sie podobne wtyki HiCon-a, ale jeszcze ich w sklepie nie widzialem.
Dodaj obrazek


Lava sprzedaje Hicony na swojej stronce;)
http://www.lavacable...ndex.php?id=139

#119 ryjeeek

  • ryjeeek
    Gaduła
  • Postów: 390
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 11.09.2012 - 09:22

@madd z tego co pamietam to kaczka dostaje 12V. wszystkie efekty biora prad z cioksa ale jeden przewod jest rozdzielajacy wiec jedno gniazdo zostalo wolne tak czy inaczej kabli juz nie mam wiec nic wiecej nie podlacze chyba ze dokupie kabelki ;p
@julian ja tez myslalem o bb ale cos nie moglem shiby sprzedac i tak juz zostal ;p

@mad ps. jakie kable polecasz? troche juz mam metlik z tymi kablami?

Ten post był edytowany przez ryjeeek dnia: 11.09.2012 - 09:28

sprzetu od chu**, talentu ni chu**.

#120 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 11.09.2012 - 09:41

@Ryjeeek, a faktycznie jest taki kabelek, późno widocznie było.
Kaczka jest na 9V.
Jakie kable? Georgelsy.

#121 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 11.09.2012 - 10:37

Gdzie kupić szeroki rzep (4-5cm) do pedalbordu?

w pasmanterii

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2


Zjeździłem wszystkie mi znane w mieście i nie ma...

Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#122 marys32

  • marys32
    Gaduła
  • Postów: 378
  • Dołączył: 02.05.2012

Napisany 11.09.2012 - 10:48

Gdzie kupić szeroki rzep (4-5cm) do pedalbordu?

w pasmanterii

http://allegro.pl/ta...2602482837.html
Wydaje mi się dobrą ceną zwłaszcza że będziesz miał dwa metry, bo rozetniesz wzdłuż. Zresztą na allegro jest tego dużo, różne szerokości, klejone już od spodu itp.

Ten post był edytowany przez marys32 dnia: 11.09.2012 - 10:54


#123 ryjeeek

  • ryjeeek
    Gaduła
  • Postów: 390
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 11.09.2012 - 10:55

panowie pytanko: czy ktos mial stycnzosc z tymi wtykami neutrik silence? niby wyciszaja sygnal przed wypieciem ?
sprzetu od chu**, talentu ni chu**.

#124 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 11.09.2012 - 11:19


Gdzie kupić szeroki rzep (4-5cm) do pedalbordu?

w pasmanterii

http://allegro.pl/ta...2602482837.html
Wydaje mi się dobrą ceną zwłaszcza że będziesz miał dwa metry, bo rozetniesz wzdłuż. Zresztą na allegro jest tego dużo, różne szerokości, klejone już od spodu itp.


Na klej tapicerski czy do dywanów to się będzie wystarczająco mocno trzymać? :-)

Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#125 Król Julian

  • Król Julian
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3229
  • Dołączył: 17.06.2012

Napisany 11.09.2012 - 11:44

panowie pytanko: czy ktos mial stycnzosc z tymi wtykami neutrik silence? niby wyciszaja sygnal przed wypieciem ?


Tak, ja mam taki.
Ale podobno mają wadę że padają dość łatwo. Mi nie zdechł jeszcze, ale basista wczoraj właśnie się pożegnał z jednym, zupełnie znienacka.
Warto mieć ze sobą kabel zapasowy, anyway.
Dziś w aucie: Metallica "Garage, Inc Revisited"
http://www.youtube.c...machinetheband/

#126 cancer

  • cancer
    Spoko Gość
  • Postów: 9401
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Namysłowa

Napisany 11.09.2012 - 11:49


a co jest złego w kablach bespeco? moim zdaniem są ok. i ładnie wyglądają :)


Nie zauważyłeś różnicy w brzmieniu pomiędzy nimi a tymi lepszymi ?


żadnej. może dlatego że:
a ) zanim kupiłem bespeco (tylko 2 w pedalboardzie, pozostałe to rockcable by warwick) używałem jakiejś totalnej kupy. ale nie zauważyłem też zmiany na lepsze. więc stąd wniosek, że
b )TOTALNIE nie jestem audiofilskim onanistą.

moim zdaniem jak coś nie tnie pasma i nie szumi to jest dobre. a te kabelki są naprawdę ok. no pewnie że można kupić kabelki do łączenia kostek po 60zł za szt i drożej, ale ---> patrz b )

Ten post był edytowany przez cancer dnia: 11.09.2012 - 11:50


#127 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 11.09.2012 - 12:40

A ok.
Ja jak wymieniłem wszystkie kable na Gurgelsy to było lepiej.
Ale ja trochę onanista audiofilski jestem także może mi się tylko wydawać.

#128 marys32

  • marys32
    Gaduła
  • Postów: 378
  • Dołączył: 02.05.2012

Napisany 11.09.2012 - 12:54



Gdzie kupić szeroki rzep (4-5cm) do pedalbordu?

w pasmanterii

http://allegro.pl/ta...2602482837.html
Wydaje mi się dobrą ceną zwłaszcza że będziesz miał dwa metry, bo rozetniesz wzdłuż. Zresztą na allegro jest tego dużo, różne szerokości, klejone już od spodu itp.


Na klej tapicerski czy do dywanów to się będzie wystarczająco mocno trzymać? :-)

Wydaje mi się że tak, są też troszkę droższe, od razu z klejem po drugiej stronie, poszukaj na allegro :) Kończmy off bo zaraz się ktoś czepi :D

Ten post był edytowany przez marys32 dnia: 11.09.2012 - 12:55


#129 Leo

  • Leo
    MacGyver
  • Postów: 2242
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:bieram na lampę

Napisany 11.09.2012 - 13:05


panowie pytanko: czy ktos mial stycnzosc z tymi wtykami neutrik silence? niby wyciszaja sygnal przed wypieciem ?


Tak, ja mam taki.
Ale podobno mają wadę że padają dość łatwo. Mi nie zdechł jeszcze, ale basista wczoraj właśnie się pożegnał z jednym, zupełnie znienacka.
Warto mieć ze sobą kabel zapasowy, anyway.

Ale grunt, to nimi nie rzucać. W środku mają kontaktron odpowiedzialny za wyciszanie, a te, jak wiadomo są szklane ;)
U mnie, odpukać, się trzyma - ale ja nie koncertuję :P

Jak kupisz mi zapałki, to zrobię ci helikopter.

rig::rig() { guitar = "Cort_M200"; pickups = "Merlin_Legend"; amp = "Kustom_Dual_30RC";
fx_pre[] = { "FSH-1", "GT-2", "EHX_BMP" }; fx_loop[] = { "CE-2", "RossPhaser", "DD-12", "EQ-7" }; };

=> Zbiór projektów i stron DIY => PIGmej Jam


#130 VaM

  • VaM
    Weteran
  • Postów: 1850
  • Dołączył: 23.06.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 11.09.2012 - 13:20

Co do Nutrik silent (mam kątowy), nawet się trzymają, ale lepiej jest przekładać kable przez pasek, by nie wisiał tylko na wtyczce.
Dlatego że wtyk ma tendencję do lekkiego naginania się, co blokuje ten magnes na sprężynie.
Lekkie nagięcie naprawia sprawę, ale z czasem neutrik pójdzie w kosz na 100% (gitara z gniazdem przy potencjometrach).
Lepiej już zwykłego Amphenola (znacznie solidniejsze i mniejsze wtyczki.

#131 cancer

  • cancer
    Spoko Gość
  • Postów: 9401
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Namysłowa

Napisany 11.09.2012 - 14:53

A ok.
Ja jak wymieniłem wszystkie kable na Gurgelsy to było lepiej.
Ale ja trochę onanista audiofilski jestem także może mi się tylko wydawać.


he he :)
może jak kiedyś wymienię na drogie (znaczy lepsze :) ) to też usłyszę... B)

#132 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 11.09.2012 - 21:02

Drogość drogością, ale kabelki są bardzo fajne, nie trza lutować, ciach, szpila w druta i hula :)

Ten post był edytowany przez mad220v dnia: 11.09.2012 - 21:03


#133 Sikor

  • Sikor
    Weteran
  • Postów: 2494
  • Dołączył: 30.01.2012

Napisany 12.09.2012 - 08:35

Lava sprzedaje Hicony na swojej stronce;)
http://www.lavacable...ndex.php?id=139


To od nich wlasnie sie dowiedzialem, ze te nowe wtyki HiCon-a sie pojawily :)

BTW swoja droga znalazlem te wtyki bardziej lokalnie ;)
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moje galerie z Musikmesse i nie tylko...

#134 cancer

  • cancer
    Spoko Gość
  • Postów: 9401
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Namysłowa

Napisany 12.09.2012 - 10:16

Drogość drogością, ale kabelki są bardzo fajne, nie trza lutować, ciach, szpila w druta i hula :)


a gdzie można je kupić? bo na alledrogo nie widzę.

#135 Guest_p8t8r_*

  • Guest_p8t8r_*
  • Postów: 0

Napisany 12.09.2012 - 12:12

Pany, jakieś inne wtyki płaski moglibyście polecić? Te poniższe zaczęły mi się rozlatywać po kilku miesiącach. To "długie" :P tak jakby się poluzowało i robi zwarcie, ergo nie można grać :/ Słabo mi się widzi bulić 300zł na set Lavy, albo George L, mimo że przyznaję, iż są zajebiste.

Dodaj obrazek
No a to okazało się być kupą niestety :/

#136 LucasStrat

  • LucasStrat
    Stary wyjadacz
  • Postów: 751
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 12.09.2012 - 16:18

A czego się spodziewałeś za 1.50zł/szt? Używam ich od roku, przy odrobinie uwagi - w pedalboardzie - wytrzymują i nic im nie jest. Może miałeś pecha? Ja sobie kupiłem 20szt za 30zł i mam spokój :).

Ten post był edytowany przez LucasStrat dnia: 12.09.2012 - 16:18


#137 Tulisko

  • Tulisko
    Gaduła
  • Postów: 52
  • Dołączył: 09.09.2012

Napisany 12.09.2012 - 16:45


Lava sprzedaje Hicony na swojej stronce;)
http://www.lavacable...ndex.php?id=139


To od nich wlasnie sie dowiedzialem, ze te nowe wtyki HiCon-a sie pojawily :)

BTW swoja droga znalazlem te wtyki bardziej lokalnie ;)


A mógłbyś uronić rąbka tajemnicy? Bo bardzo mnie to ciekawi;-) Widziałem że teraz MarkL montuje w swoich pedalboardach te wtyczki... Być może zna również to lokalne źródło:))

#138 Sikor

  • Sikor
    Weteran
  • Postów: 2494
  • Dołączył: 30.01.2012

Napisany 13.09.2012 - 08:42

A mógłbyś uronić rąbka tajemnicy? Bo bardzo mnie to ciekawi;-) Widziałem że teraz MarkL montuje w swoich pedalboardach te wtyczki... Być może zna również to lokalne źródło:))


Oczywiscie, nie w tym zadnej tajemnicy. Po prostu obawiam sie, ze to sa dla mnie lokalne zrodla ;)

https://www.musikerk...aid=HI-J63MA05

http://www.shop.emsl...elt::14633.html

Ten post był edytowany przez Sikor dnia: 13.09.2012 - 08:43

Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moje galerie z Musikmesse i nie tylko...

#139 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 13.09.2012 - 09:09


Drogość drogością, ale kabelki są bardzo fajne, nie trza lutować, ciach, szpila w druta i hula :)


a gdzie można je kupić? bo na alledrogo nie widzę.


Możesz kupić u mnie 6 sztuk kontowych, lub tutaj: http://www.czakmusic...GE LS &seaAdv=1

#140 Tulisko

  • Tulisko
    Gaduła
  • Postów: 52
  • Dołączył: 09.09.2012

Napisany 13.09.2012 - 13:16


A mógłbyś uronić rąbka tajemnicy? Bo bardzo mnie to ciekawi;-) Widziałem że teraz MarkL montuje w swoich pedalboardach te wtyczki... Być może zna również to lokalne źródło:))


Oczywiscie, nie w tym zadnej tajemnicy. Po prostu obawiam sie, ze to sa dla mnie lokalne zrodla ;)

https://www.musikerk...aid=HI-J63MA05

http://www.shop.emsl...elt::14633.html



Życzę w takim razie udanych zakupów za naszą zachodnią granicą;-)

#141 Sikor

  • Sikor
    Weteran
  • Postów: 2494
  • Dołączył: 30.01.2012

Napisany 14.09.2012 - 09:13



A mógłbyś uronić rąbka tajemnicy? Bo bardzo mnie to ciekawi;-) Widziałem że teraz MarkL montuje w swoich pedalboardach te wtyczki... Być może zna również to lokalne źródło:))


Oczywiscie, nie w tym zadnej tajemnicy. Po prostu obawiam sie, ze to sa dla mnie lokalne zrodla ;)

https://www.musikerk...aid=HI-J63MA05

http://www.shop.emsl...elt::14633.html



Życzę w takim razie udanych zakupów za naszą zachodnią granicą;-)


Dzieki. Na razie na szczescie mam jeszcze maly zapas GLS-ow :)

Z reszta jak sie dowiedzialem i co potwierdzilo moje przypuszczenia,
wyglada na to, ze to jest to samo co GLS, tluczone w tej samej fabryce,
tylko jedna czesc koperty jest czarna.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moje galerie z Musikmesse i nie tylko...

#142 ryjeeek

  • ryjeeek
    Gaduła
  • Postów: 390
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 17.09.2012 - 16:06

doszly mi klotze z neutrikami silence, bardzo fajne kabelki. do podlogi spirit xxl z hiconami. zajmuja malo miejsca postaram sie zroic foty pozniej
sprzetu od chu**, talentu ni chu**.

#143 Tulisko

  • Tulisko
    Gaduła
  • Postów: 52
  • Dołączył: 09.09.2012

Napisany 17.09.2012 - 17:18

doszly mi klotze z neutrikami silence, bardzo fajne kabelki. do podlogi spirit xxl z hiconami. zajmuja malo miejsca postaram sie zroic foty pozniej

A gdzie kupowales ze niewinnie spytam? ;)

#144 ryjeeek

  • ryjeeek
    Gaduła
  • Postów: 390
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 17.09.2012 - 17:41

all
sprzetu od chu**, talentu ni chu**.

#145 VaM

  • VaM
    Weteran
  • Postów: 1850
  • Dołączył: 23.06.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 22.09.2012 - 01:32

Ukończyłem wreszcie swoją dechę po roku zbierania kostek (głównie z allegro) i zmagania się by to wreszcie połączyć w całość.
Największym problemem był zasilacz, Nova Drive i M5 biorą ponad 400mA każdy.
Finalnie powstał zasilacz DIY na tęgim ekranowanym toroidzie nawijanym na zamówienie, dającym 8*9V 150mA, 12V 500mA i 9V 500mA. Uzwojenia mają zapas 100-150mA ponad podane wartości, całość chłodzi cichy wentylatorek, nie ma mowy o przegrzaniu.

Terminal IO z tyłu umożliwia pracę z pętlą efektów i bez, gniazda 2-3 po włożeniu wtyczek rozłączają masy i sygnał. W całym łańcuchu nie ma ani jednej pętli mas. Wejście jest dodatkowo wyposażone w bufor (Folk Buffer), dla zmniejszenia szumów jakie generowała kaczka AMT będąc na początku łańcucha.

Z uwagi na to że miało być poupychane, a płaskie jacki z elektronika nie podołały (za szerokie), całość okablowana na Lava i Amphenol (M5).

Kolejność to: IN>bufor>AMT HW-1>Polytune>Nova>Loop OUT>Loop IN>M5>DD-7>RV-7>EQ>OUT.
Więc wszystkie modulacyjne można wywalić w pętle efektów.

Jest jeszcze footswitch do sterowania innej zabawki, ale to nie na nią miejsce.

Zostało zrobić case i zastąpić obustronnie klejącą taśmę rzepami, tylko AMT, FS i M5 są przykręcone do dechy.

Ogółem jest czym kręcić, kostki poza kaczką już chwilę mam i jak na razie nie widzę potrzeby zmieniania czegokolwiek.
Tak 50/50 cyfra/analog, co bym nie chciał to ukręcę, więc chyba jest ok.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#146 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 22.09.2012 - 07:51

W samym M5 jak się nie mylę jest sporo brzmień.
Za tępy jestem by zrozumieć to w jaki sposób część efektów możesz wysłać do pętli efektów podczas gdy wszystkie są są połączone ze sobą.
Może jakieś objaśnienie ?
A ta kaczuszka to nie za mała pod buta/skarpetę czy też nagą stopę?
Lubię małe funkcjonalne dechy.
Fajna sprawa.

#147 VaM

  • VaM
    Weteran
  • Postów: 1850
  • Dołączył: 23.06.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 22.09.2012 - 20:30

M5 ma moc, Echo Park, Tube Drive, Chorusy, Bass Octaver, fuzy.
Jedyne co żałuję to że nie kupiłem M9 to bym mógł DD-7 wywalić, bo robi głównie za loop i czasami przydało by się odpalić np. Tube Drive i Bass Oct.

Z tyłu na panelu są cztery gniazda (od lewej):
wejście gitarowe
wyjście nova drive
wejście M5
wyjście EQ

Jeśli nic nie jest wpięte w gniazda 2 i 3, to sygnał płynie przez wszystkie kostki do wzmaka.
Łańcuch się rozpina po włożeniu jacka w gniazdo 2 lub 3.
Jeśli jest potrzeba skorzystania z pętli to można wszystko podpiąć dodając tylko 2 kable, bez przepinania samych kostek. Wyjście nova drive wpina się w wejście wzmacniacza, wejście M5 łączy się z FX SEND pętli wzmacniacza, a wyjście EQ z FX RETURN pętli wzmacniacza.

Teoretycznie można na tym grać na 2 wzmacniacze i 2 gitary niezależnie (każdy wzmak ma do dyspozycji pół łańcucha), brak pętli mas oraz całkowita separacja zasilania.

Co do kaczki, to nie jest to duża wygodna kaczka, więc nawet nie będę wciskał że jest full pro.
Ale spokojnie można na niej grać skarpetką lub glanem numer 47, tylko trochę praktyki.
Jest opcja regulacji oporu pracy waginosceptyka, przy większym oporze ta guma jest zbyt ostra na brzegach dla wygodnej obsługi. Tutaj cały efekt umieściłem na półce dla łatwiejszej obsługi.
Dobra opcja dla osób które nie potrzebują kaczki do życia, ale czasami by na niej pokaleczyły.
Taka miniaturka nie zajmuje dużo miejsca, a swoje robi. Plus ma 3 przełączane charakterystyki.

Ten post był edytowany przez VaM dnia: 22.09.2012 - 20:36


#148 Mad220V

  • Mad220V
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 7943
  • Dołączył: 06.02.2012

Napisany 22.09.2012 - 21:33

mmm...
No ciekawie, ciekawie...
Podoba mi się Twój pomysł.
Co nie znaczy że innych kostek bym nie użył :)

#149 VaM

  • VaM
    Weteran
  • Postów: 1850
  • Dołączył: 23.06.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 23.09.2012 - 15:54

Z kostkami to droga bez końca, można nimi losować do bankructwa :]

#150 Król Julian

  • Król Julian
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3229
  • Dołączył: 17.06.2012

Napisany 24.09.2012 - 08:42

Mhm, ładnie. A jak Ci się sprawuje Lava, ostatnio kupiłem zestaw tych kabelków do zmontowania, ale nie miałem czasu ich poskręcać... nieważne w sumie.
Nie ścina brzmienia? Nie rozlatuje się?
Dziś w aucie: Metallica "Garage, Inc Revisited"
http://www.youtube.c...machinetheband/




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników