Skocz do zawartości



Zdjęcie

Potrzebuję/oddam części elektroniczne


  • Zaloguj się
114 odpowiedzi na ten temat

#101 Viehu

  • Viehu
    Moderator
  • Postów: 13985
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 29.08.2017 - 11:14

Potrzebuje bezpiecznika 500mA, 350V internety milczą na ten temat. Ktoś budujący lampowce posiada takowy, lub wie gdzie w kraju coś takiego zakupić?



#102 PanG

  • PanG
    Stary wyjadacz
  • Postów: 766
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 29.08.2017 - 11:34

Ależ spokojnie wystarczy 700mA/250V. W żadnym wzmaku (a trochę ich przerzuciłem) nie widziałem bezpiecznika na 350V



#103 Viehu

  • Viehu
    Moderator
  • Postów: 13985
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 29.08.2017 - 13:23

Ashdown FA60.



#104 IrekB

  • IrekB
    Weteran
  • Postów: 2925
  • Dołączył: 18.03.2014

Napisany 29.08.2017 - 17:41

Viehu, wrzucaj bezpiecznik 500mA - 700mA/250V i będziesz Pan zadowolony.


"Ze wszystkich dóbr rzadkich rozum jest dobrem najsprawiedliwiej podzielonym, bowiem nikt nigdy nie uskarża się na brak rozumu" - M. Montaigne

"Wszystko, co zgadza się z naszymi życzeniami, jest prawdą. Wszystko inne doprowadza nas do wściekłości." - Andre Maurois


#105 Viehu

  • Viehu
    Moderator
  • Postów: 13985
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 29.08.2017 - 20:10

Nie no spoko, 700mA/250 V to nie problem, ale nie spodziewałem się, że 350V to taka rzadkość więc pytam ;)

Miałem ten bezpiecznik w łapie i było na nim wytłoczone to samo co było wydrukowane na płytce. Chińczyk to robił, ale też nic nie wie o takim bezpieczniku. Jest jeszcze opcja, że ja po prostu nie rozumiem po Mandaryńsku, albo nie potrafię googla ;)



#106 PanG

  • PanG
    Stary wyjadacz
  • Postów: 766
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 30.08.2017 - 01:27

Ashdown FA60.

Panie, chyba z 10 sztuk tego miałem :D w tym bodaj dwa z awariami zasilania. Nie rzuciło mi się w oczy żadne 350V, choć może po prostu nie zwróciłem na to aż tak uwagi. Niemniej jak się sprawdza bezpieczniki, to w oczy może się jakiś tego typu odchył rzucić.

Spokojnie wrzucaj na 250V.  



#107 Viehu

  • Viehu
    Moderator
  • Postów: 13985
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 30.08.2017 - 14:42

Podejrzewam, że to jest zabezpieczenie uzwojenia anodowego stąd takie napięcie na bezpieczniku. Preamp gra, power amp już nie, choć lampy żarzą. Ja z reguły siedzę w 9V więc wolę się upewnić. ;)



#108 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3363
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 30.08.2017 - 22:20

Na bezpieczniku nie ma zbyt dużego napięcia, dopiero jak się przepali, także ten ;)


  • theremin and mixokret lubi to

#109 temol

  • temol
    Gaduła
  • Postów: 186
  • Dołączył: 10.04.2017
  • z:Kraków

Napisany 24.01.2018 - 12:11

Poszukuję transformatorka audio 10k:600R lub 10k:150R.

 

T.



#110 fabber

  • fabber
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4783
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Sieradz

Napisany 24.01.2018 - 22:39

20k:600 mam parkę Ogonowskiego jak coś.



#111 temol

  • temol
    Gaduła
  • Postów: 186
  • Dołączył: 10.04.2017
  • z:Kraków

Napisany 26.01.2018 - 09:46

fabber - jak nic nie znajdę do się do Ciebie odezwę. Dzięki za info.

 

T.



#112 temol

  • temol
    Gaduła
  • Postów: 186
  • Dołączył: 10.04.2017
  • z:Kraków

Napisany 30.05.2018 - 09:24

Gdzie nawinę w przyzwoitej cenie trafo toroidalne? Napisałem do kilku firm ale nie raczyły odpowiedzieć. Potrzebuję 285V i 9V na wtórnym,

 

T.



#113 fabber

  • fabber
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4783
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Sieradz

Napisany 30.05.2018 - 10:31

toroidy.pl

pytałeś?

 

e:

parę razy zamawiałem też w telto


Ten post był edytowany przez fabber dnia: 30.05.2018 - 10:32


#114 temol

  • temol
    Gaduła
  • Postów: 186
  • Dołączył: 10.04.2017
  • z:Kraków

Napisany 30.05.2018 - 12:20

Pisałem do toroidów, czekam na odpowiedź. Ale ceny na www mają kilerskie. Do telto napisałem dzisiaj, dzięki za namiar.

 

T.



#115 temol

  • temol
    Gaduła
  • Postów: 186
  • Dołączył: 10.04.2017
  • z:Kraków

Napisany 1.06.2018 - 08:18

Toroidy jako jedyne z 5 czy 6 firm odpowiedziały na zapytanie. Ale cena trochę wysoka. Finalny koszt, w zależności od wersji (standard, audio, audiocośtam) - od 250 w górę.

 

T.






0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników