Skocz do zawartości



Zdjęcie

Potrzebuję/oddam części elektroniczne


  • Zaloguj się
95 odpowiedzi na ten temat

#51 stary66

  • stary66
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1181
  • Dołączył: 02.02.2012
  • z:Szczecin

Napisany 2.09.2013 - 09:55

a moze tu kupisz?

https://elektronik-s...rer_nec-115733i



#52 robert106

  • robert106
    Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 28.12.2012

Napisany 4.09.2013 - 12:48

No tu chyba są, wrzuciłem zapytanie. Pozdrawiam



#53 stary66

  • stary66
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1181
  • Dołączył: 02.02.2012
  • z:Szczecin

Napisany 30.09.2013 - 19:35

Poszukuje optoizolatora analogowego /optocoupler/ NSL-32 (ON - 500 Ohm, OFF - 500 kOhm)

W amptone.pl brak od dłuższego czasu.



#54 Thereminator

  • Thereminator
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 5480
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:w: y: r: o: l:

Napisany 30.09.2013 - 19:40

Potrzebuję małe (10-20W) trafo głośnikowe 2,5k:8R.

 


 

Trochę niezbyt precyzyjnie - to ma być PP czy SE?


Karol - człowiek, który podtarł się jeżem


#55 fabber

  • fabber
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4281
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Sieradz

Napisany 30.09.2013 - 19:57

Thereminator, ale odgrzebałeś ;)

Pisałem Ci PW o tym trafku jakiś czas temu.


Wysyłane z mojej Nokii 5110 za pomocą Tapatalk

 


#56 Totamten

  • Totamten
    Gaduła
  • Postów: 74
  • Dołączył: 08.01.2013
  • z:Szczecin

Napisany 30.09.2013 - 20:34

Chciałbym zamontować push-pulle 500k w Gibsonie sg special, ale problemem jest wysokość komory na elektronikę, która wynosi 25mm. Czy kojarzy ktoś może takie potencjometry o wysokości <25mm w "części komorowej"?



#57 Beniekk

  • Beniekk
    Gaduła
  • Postów: 51
  • Dołączył: 10.02.2013

Napisany 12.10.2013 - 10:59

Kupiłbym MC33178P i MPSA14 po jednej lub ze dwie sztuki.



#58 stary66

  • stary66
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1181
  • Dołączył: 02.02.2012
  • z:Szczecin

Napisany 12.10.2013 - 16:57

@Bieniekk

 

Na przykład

mc33178p http://www.tme.eu/pl...MC33178P&idp=40

 

mpsa14 http://www.tme.eu/pl...eanParameters=1


Ten post był edytowany przez stary66 dnia: 12.10.2013 - 16:57


#59 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 7.11.2013 - 17:52

Poszukuje przełącznika 3 pozycje, 4 piny gdzie jeden wspólny pin przełącza pomiędzy 3 pozostałymi, najlepiej dźwigienkowy, poratuje mnie ktoś?


Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#60 tomaszgab

  • tomaszgab
    Weteran
  • Postów: 2493
  • Dołączył: 04.02.2012

Napisany 7.11.2013 - 19:32

No to żeś wymyślił. Do czego ma to służyć .



#61 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 7.11.2013 - 19:57

Przełącznik do zmiany diod w odcięciu 

 

http://i23.photobuck...zps71441047.jpg

 

Ten S1 S2 S3 S4.

 

Mam taki mały suwakowy do montażu na PCB, niestety nie ma szans by zamontować go na obudowie efektu, najbardziej rajcowałby mnie dźwigienkowy.


Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#62 fabber

  • fabber
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4281
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Sieradz

Napisany 7.11.2013 - 20:04

Obrotowy zamontuj. Ja kiedyś nawet dwa wsadziłem ;)

rat2.jpg


Wysyłane z mojej Nokii 5110 za pomocą Tapatalk

 


#63 rwd

  • rwd
    Gaduła
  • Postów: 80
  • Dołączył: 14.11.2012

Napisany 7.11.2013 - 20:31

Wpisz w google "Przełącznik T2C1". Powinien rozwiązać twój problem, a w datasheecie jest gotowy sposób konfiguracji.
  • stary66 and cyrulik lubi to

#64 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 7.11.2013 - 20:54

Dziękuje! Plusk dla Ciebie, pozostaje tylko zamówić takowy.


Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#65 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 12.11.2013 - 11:14

Nie mogę nigdzie tych przełączników zlokalizować, od producenta dostałem właśnie informacje że już ich nie produkują.
@rwd wiesz może gdzie go kupić?

Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#66 rwd

  • rwd
    Gaduła
  • Postów: 80
  • Dołączył: 14.11.2012

Napisany 12.11.2013 - 16:06

Niestety, sugerowałem się stroną producenta więc jeśli zaprzestał produkcji to też nie wiem, gdzie można go kupić. Chyba pozostaje Ci zastosować jakiś hebelkowy albo obrotowy.
PS. dzięki za plusika, choć na nic się zdałem :(

#67 stary66

  • stary66
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1181
  • Dołączył: 02.02.2012
  • z:Szczecin

Napisany 12.11.2013 - 19:40

Popytaj tutaj choć sam nie kupowałem (ściągnij aktualny cennik - tam znajdziesz DPDT on-on-on).

 

PS. Byłbym chętny na 2-3 sztuki przełącznika dźwigienkowego 6-pinowy, on-on-on.

 

PS2 W guitarproject.pl mają takie pstryki, ale po 20 zł/szt.


Ten post był edytowany przez stary66 dnia: 12.11.2013 - 19:43


#68 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3322
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 12.11.2013 - 19:48

Taki pstryk jest fajny, ale po pierwsze jak widać drogi (i o tańszy trudno) a po drugie się do tego nie nada, bo to jest pstryk "krzyżowy" i tak naprawdę nie ma trzech pozycji ;)


  • Thereminator lubi to

#69 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 12.11.2013 - 21:48

Tak te z linów nie dadzą rady, napisałem do JP może coś takiego mają. 

 

Edit:

 

JP też nic nie poradzi... :(


Ten post był edytowany przez cyrulik dnia: 12.11.2013 - 22:27

Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#70 KonikTrojanski

  • KonikTrojanski
    Zbanowany
  • Postów: 393
  • Dołączył: 22.06.2013

Napisany 14.11.2013 - 14:46

Poszukuje przełącznika 3 pozycje, 4 piny gdzie jeden wspólny pin przełącza pomiędzy 3 pozostałymi, najlepiej dźwigienkowy, poratuje mnie ktoś?

A może gitarowy selector pickupów?  :P

 

Ten się nada/ Jedna sekcja, cztery pozycje. Tylko one calkiem spore są, ale da radę zbudować z tym efekt albo zmodyfikować kaczkę ;)
http://sklep.avt.pl/...y 1x4 16mm.html


TUTAJ kupisz dobry sprzęcior!


#71 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 14.11.2013 - 18:47

Nie ma chyba wyjścia trzeba wstawić obrotowy... 

http://allegro.pl/pr...3676160373.html

 

Taki mi wystarczy? nie miałem styczności z takimi przełącznikami, ten środkowy pin przełącza pomiędzy dwoma zewnętrznymi?


Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#72 Ghost

  • Ghost
    Gaduła
  • Postów: 128
  • Dołączył: 13.02.2013

Napisany 10.12.2013 - 12:38

A kto powiedział, że trzeba dawać przełącznik suwakowy do montażu PCB... myślę, że ten spokojnie by się nadał do Twojego projektu - http://amptone.pl/p/...zelaczniki.html



#73 LucasStrat

  • LucasStrat
    Stary wyjadacz
  • Postów: 751
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 10.12.2013 - 19:51

Na te suwakowe trzeba wycinać w obudowie prostokątne otwory, co w domowych warunkach jest o wiele bardziej pracochłonne od okrągłego otworu na przełącznik obrotowy :).



#74 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 10.12.2013 - 19:54

O to właśnie chodzi, wiadomo da się wydłubać, dobre pilniki i cierpliwość jest tylko potrzeba. 

Wstawię obrotowy :)


Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#75 fabber

  • fabber
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4281
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Sieradz

Napisany 10.12.2013 - 20:55

A nie mówiłem :P


Wysyłane z mojej Nokii 5110 za pomocą Tapatalk

 


#76 Ghost

  • Ghost
    Gaduła
  • Postów: 128
  • Dołączył: 13.02.2013

Napisany 10.12.2013 - 21:37

Spoko może się komuś taki pstryczek na przyszłość przyda :P

 

Swoją drogą mnie zrobienie prostokątnego otworu pod gniazdo IEC w 2 mm aluminiowym chassis przy użyciu pilnika zajmuje koło 5 min  więc nie wiem czy to aż taka pracochłonna i wymagająca cierpliwości czynność :P



#77 cyrulik

  • cyrulik
    Stary wyjadacz
  • Postów: 636
  • Dołączył: 05.05.2012
  • z:Rzeszów

Napisany 11.12.2013 - 00:58

Ale wziąłeś pod uwagę ile to większa dziura i o ile prościej ją zrobić, tym bardziej że pewnie gniazdo ma kołnierz który zasłoni ewentualne nierówności?


Pozdrawiam - Michał Słonczyński


#78 Kolu

  • Kolu
    Stary wyjadacz
  • Postów: 995
  • Dołączył: 28.06.2012

Napisany 9.02.2014 - 10:58

Potrzebuję małego transformatorka głośnikowego, PP, Raa 1k, 1W, ktoś może nawija?



#79 Margrabia Bulbokacz

  • Margrabia Bulbokacz
    Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 05.02.2013
  • z:Wrocław

Napisany 17.02.2014 - 00:38

Jakieś pomysły gdzie można dostać potki z takimi nóżkami?
IMG_0590_zps45832fb4.jpg


Ten post był edytowany przez Margrabia Bulbokacz dnia: 17.02.2014 - 00:38


#80 Dog

  • Dog
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4891
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Czechowice-Dziedzice

Napisany 17.02.2014 - 07:10

Wydaje mi się, że te powinny pasować:

 

http://amptone.pl/c/...encjometry.html



#81 Margrabia Bulbokacz

  • Margrabia Bulbokacz
    Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 05.02.2013
  • z:Wrocław

Napisany 17.02.2014 - 12:26

O, fajne. A nie wiesz czy standardowe gałki na oś moletowaną 6mm będą na tym pewnie siedzieć?



#82 fabber

  • fabber
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4281
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Sieradz

Napisany 17.02.2014 - 12:57

średnica ośki 6,3mm

Wysyłane z mojej Nokii 5110 za pomocą Tapatalk

 


#83 Kolu

  • Kolu
    Stary wyjadacz
  • Postów: 995
  • Dołączył: 28.06.2012

Napisany 17.02.2014 - 13:05

Potrzebujesz takich ze śrubką.



#84 Dog

  • Dog
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4891
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Czechowice-Dziedzice

Napisany 4.03.2014 - 14:43

MN3205 lub MN3208 - ktoś, coś?

Był 3205 na allegro, ale 80PLN średnio mnie interesuje.

 

Może ma ktoś na zbyciu.

Całą jedną sztukę, no 08 mogą być 2 :)

Może być MN3005, MN3008.



#85 tomaszgab

  • tomaszgab
    Weteran
  • Postów: 2493
  • Dołączył: 04.02.2012

Napisany 5.03.2014 - 22:24

Jak już będziesz na etapie odpalania to mogę ci "pożyczyć" MN3205 , robiłem Bossa jakiegoś delay ale coś nie mogłem sobie z nim poradzić ,chodził ale coś mu brakowało. Zrobiłem na PT2399 i jest miodzio.



#86 Dog

  • Dog
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4891
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Czechowice-Dziedzice

Napisany 6.03.2014 - 09:29

Ja poskładałem pt-80, dzięki kolegom z forum wywaliłem max1044 a teraz czas na zrobienie analoga :)

Patrzę po sieci i na upartego jest szansa na kupienie 3205 w cenie w miarę ok :)

Póki co usiłuję znaleźć czas na uruchomienie PQ-4 i wzięcie się w ogóle za Univibe...

 

"Chodził, ale coś mu brakowało" - jak pytałem w Amptone, to zrezygnowali z nich w swoim asortymencie, bo podobno ich problemem była wysoka awaryjność.


Ten post był edytowany przez Dog dnia: 6.03.2014 - 14:44


#87 LucasStrat

  • LucasStrat
    Stary wyjadacz
  • Postów: 751
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 25.04.2014 - 13:44

Pozbędę się sześciu liniowych potencjometrów suwakowych 5k oraz płytki do EQ z ggg.com.



#88 mixokret

  • mixokret
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1272
  • Dołączył: 27.01.2014

Napisany 25.06.2014 - 14:01

Gdzie znajdę źródło niedrogich DPDT on/on/on  ????

Jakiś link ?! lub inne pomysły?



#89 mixokret

  • mixokret
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1272
  • Dołączył: 27.01.2014

Napisany 27.06.2014 - 20:26

Nikt nic nie wie?!



#90 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3322
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 27.06.2014 - 20:31

Niedrogich nie znajdziesz. Srednio drogie - gdzies w angielskich sklepach widzialem, okolo 30PLN plus wysylka.



#91 mixokret

  • mixokret
    Stary wyjadacz
  • Postów: 1272
  • Dołączył: 27.01.2014

Napisany 27.06.2014 - 20:42

Ok, dzieki

Takie to są bez problemu do dostania... takie za 30 zł.

Szukam takich po 10-15zł.



#92 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3322
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 27.06.2014 - 21:22

W granicach 10PLN albo nawet taniej są na aliexpressie, ale trzeba ich sporo kupić no i przesyłka... Na DX.com nie ma...



#93 LucasStrat

  • LucasStrat
    Stary wyjadacz
  • Postów: 751
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 28.06.2014 - 19:54

20zł guitarproject



#94 breyger

  • breyger
    Gaduła
  • Postów: 96
  • Dołączył: 05.02.2014

Napisany 28.06.2014 - 20:36

jak ktoś ma jakieś lampiony z wzmaka na oddanie to przyjmę z chęcią na testy bo możliwe że będę coś budował a szkoda nowych lampek męczyć :) każda propozycja mile widziala :)

również jak by ktoś miał drewienka, korpusy, czy gryfy to przyjmę :)



#95 EooN

  • EooN
    Weteran
  • Postów: 2747
  • Dołączył: 04.02.2012
  • z:Bytom

Napisany 30.06.2014 - 16:19

U mnie stare 12ax7 leżą i (chyba) EL84, przy czym wysłać Ci mogę ew. tylko jutro - potem przez jakieś 10 dni mnie nie ma. jbc to pisz pw.



#96 PanG

  • PanG
    Stary wyjadacz
  • Postów: 723
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 23.02.2017 - 14:18

JRC022 z Bossa GE lub CE

Jeśli ktoś ma i mu niepotrzebne, zapraszam. Wiele osób wymienia te scalaki na mniej szumiące tl072 i pochodne. Chętnie przygarnę, jeśli komuś to zalega. Na aliexpress są tylko w wersji smd. Mnie interesują klasyczne THT.


Ten post był edytowany przez PanG dnia: 23.02.2017 - 14:18





1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników