Jeden z coverów który zrobiłem jakiś czas temu - generalnie jestem z niego zadowolony, mam nadzieję, żę Wam też się spodoba
Napisany 2.04.2021 - 10:14
wyszlo GIT.
dobre "TABy", pierwsza solowka w punkt, druga tez nie kuleje (miejscami inny dobor dzwiekow i chyba przeciagnales te pierwsze bendy).
dla mnie, to chyba najlepsza power ballada ever.
Ten post był edytowany przez Karloff dnia: 2.04.2021 - 10:18
Napisany 2.04.2021 - 10:34
Jak inny dobór dźwięków? Do czego? Przeca to kower, kolega napisał. znaczy ma być inny dobór dźwięków, może być i nawet powinien być własny, oryginalny aranż. No co Ty @Karl wczorajszy jesteś? Post jest.
Ta Metalika, to jakaś popowa kapela? Nawet fajna.
3.54 u mnie ten świniak okropnie piszczy i ma myślę b.wysokie spectrum, przyciąłbym.
Napisany 2.04.2021 - 10:41
(miejscami inny dobor dzwiekow i chyba przeciagnales te pierwsze bendy).
Jest możliwe
Jak inny dobór dźwięków? Do czego? Przeca to kower, kolega napisał. znaczy ma być inny dobór dźwięków, może być i nawet powinien być własny, oryginalny aranż. No co Ty @Karl wczorajszy jesteś? Post jest.
TAk dokładnie nie inaczej A tak serio no jak nie jestem w stanie zagrać czegoś idealnie, to się tym specjalnie nie przejmuję i robię po swojemu.
3.54 u mnie ten świniak okropnie piszczy i ma myślę b.wysokie spectrum, przyciąłbym.
No możliwe że przegiąłem przy obróbce pincha w miksie, mi się to podoba no ale ja mam tylko głośniki komputerowe Creative Inspire 5.1 a nie żadne monitory - te dopiero kupię za jakie 3 miechy to może wtedy będę to słyszał.
Napisany 2.04.2021 - 10:52
Mnie się też podoba, tylko dynamika niewspółmierna. Na JBL 3 MkII słuchałem, monitory ale też żaden cud studyjny, zwykłe takie raczej.
Spoko, fajnie zagrane.
Napisany 2.04.2021 - 11:34
mam jakas faze na mozliwie najblizsze oryginalowi opalcowanie, ale juz moj problem, luzna guma.
dlatego napisalem, ze masz dobre "taby" do partii rytmicznej
Napisany 2.04.2021 - 11:43
Napisany 2.04.2021 - 12:08
Mnie się też podoba, tylko dynamika niewspółmierna. Na JBL 3 MkII słuchałem, monitory ale też żaden cud studyjny, zwykłe takie raczej.
Spoko, fajnie zagrane.
Tja, fingerpickingu się dopiero uczę, będzie tylko lepiej
Cieszę się że się podoba
Napisany 2.04.2021 - 22:21
Pięknie! Nie wiem gdzie jest ten Nienack (mazowieckie?) , ale mam nadzieję że blisko do Warszawy, więc przy okazji jakiegoś zlotu, zapraszamy. Chętnie bym to pyknął z Tobą na dwie gitary, tym bardziej chętnie, że riff w zwrotce gram inaczej (idący z wokalem), także zapowiada się pięknie. ponadto ostatnie solo jeszcze bym "dograł". Podejrzewam że Karl nie miałby nic przeciwko wtedy posiedzieć za beczkami???
Napisany 2.04.2021 - 22:39
^Maaan, jestem gotow.
TERAZ
Ten post był edytowany przez Karloff dnia: 2.04.2021 - 22:39
Napisany 2.04.2021 - 22:42
Ja też, ale on-line nie umne, ale za to z nowym kolegą zagrałem to już 3 razy tzn z jego wideło
Napisany 2.04.2021 - 22:45
Pięknie! Nie wiem gdzie jest ten Nienack (mazowieckie?)
, ale mam nadzieję że blisko do Warszawy, więc przy okazji jakiegoś zlotu, zapraszamy. Chętnie bym to pyknął z Tobą na dwie gitary, tym bardziej chętnie, że riff w zwrotce gram inaczej (idący z wokalem), także zapowiada się pięknie. ponadto ostatnie solo jeszcze bym "dograł". Podejrzewam że Karl nie miałby nic przeciwko wtedy posiedzieć za beczkami???
Nienack jest w Zachodniopomorskim Ale w Warszawie, jak nie ma pandemii, bywam kilka razy w roku, można się dogadać
Śpiewam też
Fsumie to przede wszystkim, bo ja od "zawsze" byłem wokalistą. NIecałe 3 lata temu tata dostał udaru i trzeba było się nim opiekować, więc odszedłem z kapeli, a za gitarę się wziąłem jakieś półtorej roku temu bo mnie już pigmej strzelał od braku kontaktu z muzyką. W domu zaś nie mam jak śpiewać :/
I dzięki za miłę słowa
Napisany 2.04.2021 - 22:47
To jesteśmy umówieni!
Napisany 2.04.2021 - 22:55
o, vocalizujesz, powiadasz...
do czego nachetniej byla nadzierana japa?
Ten post był edytowany przez Karloff dnia: 2.04.2021 - 22:57
Napisany 2.04.2021 - 23:06
Nie dość że to, nie dość że tamto... Mi wystarczy że gra na najbardziej niewygodnej gitarze na świecie. Starczy niedościów .
Napisany 2.04.2021 - 23:53
Do podobnych rzeczy jak te, które gram. Once upon a time nawet z kapelą płytę nagraliśmy.
https://youtu.be/KAR1ok88xNU
Nie dość że to, nie dość że tamto... Mi wystarczy że gra na najbardziej niewygodnej gitarze na świecie. Starczy niedościów
.
Mi wystarczyło darcie japy i bas... Dopóki tego zabrakło
Napisany 2.04.2021 - 23:59
Do podobnych rzeczy jak te, które gram. Once upon a time nawet z kapelą płytę nagraliśmy.
https://youtu.be/KAR1ok88xNU
Napisany 3.04.2021 - 06:43
1,5 roku, chłopie szacun! Możesz do Mety za Krerka iść No i śpiewa, super. Śpiewający dobry gitarzysta to skarb. Zdrówka dla Taty.
E: Zerkłem na płytę, technicznie super, ale ta stylówa mejks mi kraj. Ale spoko, ja tu jestem w mniejszości
Ten post był edytowany przez sever dnia: 3.04.2021 - 06:46
Napisany 3.04.2021 - 08:05
pani negocjowalnego afektu. Gdzie są moje kapcie?
Dzięki
1,5 roku, chłopie szacun! Możesz do Mety za Krerka iść
No i śpiewa, super. Śpiewający dobry gitarzysta to skarb. Zdrówka dla Taty.
E: Zerkłem na płytę, technicznie super, ale ta stylówa mejks mi kraj.
Ale spoko, ja tu jestem w mniejszości
![]()
Haha dzięki Znaczy wiesz, 1.5 roku na elektryku, grało się wcześniej na klasyku ogniskowe rzeczy i kilka lat na basie
Za życzenia dla taty dziekuję, ale cóż... No zmarł niecałe dwa lata temu - stracił równowagę i upadł, złamał sobie szyjkę kości udowej i organizm nie wytrzymał operacji. Gitara to był m.in. sposób na pozbieranie się po tym.
Napisany 3.04.2021 - 08:12
^przykra sprawa :/
"terapia" gitarowa przyniosla dobre owocei, jak widac i slychac.
obserwuj watki spotkan forumowiczow - KONIECZNIE!
Ten post był edytowany przez Karloff dnia: 3.04.2021 - 08:12
Napisany 3.04.2021 - 08:25
@Śniegu-przepraszam, przykro mi. Dobrze że grasz. Pamiętam, jak ze 2-3 dni po śmierci Taty przyszła paczka z Niemiec z moim wymarzonym Telecasterem. Sprawdziłem tylko zawartość, i wcale mi się nie chciało na nim grać.
Ale muzyka jest czymś dobrym, często pomaga w trudnych chwilach. Graj bo świetnie Ci idzie.
Ten post był edytowany przez sever dnia: 3.04.2021 - 08:26
Napisany 3.04.2021 - 08:57
polecial Wasz singiel, no i kurde, jest ogien.
dobry, klasyczny wokal, sprawnie instrumentalnie - od razu slychac, co Was napedzalo, jakie bandy inspirowaly
MEGA.
Napisany 3.04.2021 - 08:58
Ano przykra sprawa, a Ty Sever nie przepraszaj - ja już swoje za tatą przepłakałem, pogodziłem się z tym i jest OK.
Cieszę się, że się płyta podoba
Napisany 3.04.2021 - 11:58
Google Maps nie znajduje, chciałam sprawdzić, jakie większe miasto jest obok, bo też jestem z zachodniopomorskiegoNienack jest w Zachodniopomorskim
Ale w Warszawie, jak nie ma pandemii, bywam kilka razy w roku, można się dogadać
Śpiewam też
Fsumie to przede wszystkim, bo ja od "zawsze" byłem wokalistą. NIecałe 3 lata temu tata dostał udaru i trzeba było się nim opiekować, więc odszedłem z kapeli, a za gitarę się wziąłem jakieś półtorej roku temu bo mnie już pigmej strzelał od braku kontaktu z muzyką. W domu zaś nie mam jak śpiewać :/
I dzięki za miłę słowa
Ten post był edytowany przez Zireael dnia: 3.04.2021 - 11:58
And if you go I wanna go with you...
Napisany 3.04.2021 - 12:17
Google Maps nie znajduje, chciałam sprawdzić, jakie większe miasto jest obok, bo też jestem z zachodniopomorskiegoNienack jest w Zachodniopomorskim
Ale w Warszawie, jak nie ma pandemii, bywam kilka razy w roku, można się dogadać
Śpiewam też
I dzięki za miłę słowa. Ja gram na gitarze rok i 3 miesiące, ale ciągle mam wrażenie, że prawie nic nie umiem, ale ja zaczynałam totalnie od zera
. Prawie wszystko jest jeszcze za szybkie
.
Zmieniłęm żeby już nie było - Police, koło Szczecina A co do szybkości - stara zasada, uczysz się czegoś nowego, to obniżaj prędkość o połowę. Jak już wtedy płynnie umiesz, to zwiększ prędkość do 60% i znowu ćwicz do płynności. I tak aż dojdziesz do pełnej prędkości
Napisany 3.04.2021 - 12:37
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników