Skocz do zawartości



Zdjęcie

Monitory - brak miejsca, poradę poproszę uprzejmie...


  • Zaloguj się
21 odpowiedzi na ten temat

#1 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 12.12.2017 - 23:16

Witam - jedna rada = jedna browara ;-)

taka sytuacja..

fbdcw1.jpg

 

Czy ma sens powiesić monitory np. poziomo nad "telewizorami" ? miałbym je powyżej głowy ....

Czy to bez sensu...

PS.

Słuchawek mam ... jak to sie mówi w opór..

Pozdr.


"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#2 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3363
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 12.12.2017 - 23:19

Możesz. Jak będą celować w uszy, to będzie OK.



#3 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 12.12.2017 - 23:35

Przemo - liczyłem na Ciebie szczerze mówiąc...;-)

Czyli robimy po skosie.

Jakiś tip do powiedzmy 2k za parkę ? (aktywne).

Pomieszczenie - mogę z czasem "zrobić" - bo jest moje..

Pozdr.


"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#4 Eclipse

  • Eclipse
    Wykidajło
  • Postów: 8145
  • Dołączył: 31.01.2012
  • z:Głogowa

Napisany 12.12.2017 - 23:57

Paaanie, kamerka identyfikująca ruchy głowy i rżnięcie w symulator lotu pokroju Il2 Sturmovik, aż miło. ;)



#5 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 13.12.2017 - 00:10

Robi się, ale FSX + TackIr ;-)


"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#6 Eclipse

  • Eclipse
    Wykidajło
  • Postów: 8145
  • Dołączył: 31.01.2012
  • z:Głogowa

Napisany 13.12.2017 - 01:01

Próbowałem zrobić przepustnicę z fadera od Midi keysów, ale coś nie mapuje. :D Białymi klawiszami zrzucałbym bomby, a czarnymi odpalał rakietki. ;)


Ten post był edytowany przez Eclipse dnia: 13.12.2017 - 01:06


#7 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3363
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 13.12.2017 - 01:16

https://www.thomann....jbl_lsr_305.htm

Jeżeli im się coś nie popierniczyło, to za 900 para to okazja.



#8 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 13.12.2017 - 03:43

Bardzo ciekawe - dziękuję, ale czy port od tyłu to dobry pomysł - będzie na ścianie praktycznie... 

Muszę przemyśleć cały setup biurka jeszcze.

Dzięki !

Pozdr.


"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#9 Piotr_Soton88

  • Piotr_Soton88
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4058
  • Dołączył: 07.02.2014
  • z:Southampton

Napisany 22.12.2017 - 09:03

Wyrzuc ta polke z ksiazkami. Ja mam szczescie. Pokoj 6x4. Moze jeden z monitorow powies nad i monitory klasycznie po bokoach.



#10 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 22.12.2017 - 09:08

Piotrze ale to nie książki ;-) dobrze wyrzucę i mi ręka uschnie i odpadną skrzydła ;-)

Ten post był edytowany przez delaa dnia: 22.12.2017 - 09:10

"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#11 Piotr_Soton88

  • Piotr_Soton88
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4058
  • Dołączył: 07.02.2014
  • z:Southampton

Napisany 22.12.2017 - 11:11

No to zrob jak Przemak mowi. A w tym pokoju drugiego biurka wstawic nie mozesz?

#12 Vladi

  • Vladi
    5000+
  • Postów: 5174
  • Dołączył: 15.02.2013

Napisany 22.12.2017 - 16:51

A może zamiast 3 starych monitorów kwadratowych z pewnie średnia rozdzielczością, kup jeden prządny duży panoramiczny na środek i będziesz miał miejsce na monitory po bokach i będziesz więcej widział
"Use the Fork, Luke..."
http://soundcloud.com/vlodi

#13 kilgore.trout

  • kilgore.trout
    Gitarzysta z poszetką
  • Postów: 6297
  • Dołączył: 06.02.2012
  • z:Kraków

Napisany 22.12.2017 - 17:00

Jak się raz zacznie pracować na 3 monitorach to nie da się wrócić do jednego.
no pain, no gain

#14 Vladi

  • Vladi
    5000+
  • Postów: 5174
  • Dołączył: 15.02.2013

Napisany 22.12.2017 - 17:22

Więcej jak dwa jak się nie diluje real time to już chyba za dużo IMHO . A jeden duży 4 k ma więcej pikseli niż 6 takich jak na zdjęciu. Od tego są okna w systemie
"Use the Fork, Luke..."
http://soundcloud.com/vlodi

#15 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 22.12.2017 - 17:43

Vladimeer bardzo możliwe że masz rację .... ale właśnie trzy to min... dla mnie - można powiedzieć, że nie wyobrażam sobie inaczej - w pracy mam raz szeroko i to nie to....

Ale może kto wie... są kwadratowe ... no tak ma być - przynajmniej na razie...

Gram w takie coś że muszę mieć tyle miejsca....

Pozdr.


"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#16 tomo34

  • tomo34
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4780
  • Dołączył: 24.02.2014
  • z:Polska

Napisany 22.12.2017 - 18:03

A propos monitorów - ja z kolei poszukuję takie cuda co by miało LCD o wymiarach 41x12mm. Mówiąc inaczej połowę wysokości 19" widescreen.

#17 delaa

  • delaa
    Weteran
  • Postów: 2459
  • Dołączył: 28.02.2015
  • z:EPPL

Napisany 22.12.2017 - 21:48

^ cm prawda ?

Co będzie - zdradzisz plan ?

Pozdr.


"W heavy metalu nie chodzi o to żeby było poprawnie, chodzi o to żeby były eksplozje, lasery i gołe dziwki..." [kilgore.trout]
YOUTUBE: DeLaa Fargis
Other stuff:https://soundcloud.c...elaa-2/sets/one http://www.facebook.com/delaafargis

#18 tomo34

  • tomo34
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4780
  • Dołączył: 24.02.2014
  • z:Polska

Napisany 22.12.2017 - 22:00

Bezpośrednio nad moim Mackie MCU chcę umieścić taki monitor aby wyświetlał wyłącznie mixer Reapera. Natomiast pełnoprawny monitor znajdował by się wyżej i wyświetlałby resztę, czyli okno aranżu, pluginy itd.

#19 Eclipse

  • Eclipse
    Wykidajło
  • Postów: 8145
  • Dołączył: 31.01.2012
  • z:Głogowa

Napisany 22.12.2017 - 23:31

Ja tam rozumiem jeszcze, że delaa ma kokpit od rosyjskiego samolotu, ale ty Tomo34 to chyba w jakieś czołgi pocinasz, że takiego niewysokiego lufciku szukasz. ;)

ps.. Jakbyś nie znalazł wymaganego monitora to Reaper się bezproblemowo dopasowuje do różnych monitorów. Jak jest dużo suwaków to przy odpowiednim ustawieniu robi dwa, a nawet 3 rzędy w mikserze. Mam sesję na lapku, a mikser na starym kwadraciaku i daje radę.


Ten post był edytowany przez Eclipse dnia: 22.12.2017 - 23:34


#20 tomo34

  • tomo34
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4780
  • Dołączył: 24.02.2014
  • z:Polska

Napisany 22.12.2017 - 23:41

Wiem wiem :) W tej chwili mam tak, że jak wcisnę sobie przypisany przycisk w MCU to wyświetla mi mikser na całym monitorze i jest ok. Ale chciałem uzyskać coś takiego, że zaraz nad kontrolerem miałbym ten monitorek tylko z widokiem miksera, albo co nie jest żadnym problemem w ustawieniach Reapera, aby tylko pokazywał poziomy sygnału na poszczególnych ścieżkach. Bez problemu mogę to zrobić już teraz po prostu dokupując zwykły 19" drugi monitor, ale może znajdę takie coś o nietypowej przekątnej.

#21 theremin

  • theremin
    Gawędziarz
  • Postów: 6101
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:w: y: r: o: l:

Napisany 23.12.2017 - 10:40

A propos monitorów - ja z kolei poszukuję takie cuda co by miało LCD o wymiarach 41x12mm.

 

Najbliższe będzie coś takiego:

1602_blue_lcd_module_hd44780_16x2_displa


Karol - człowiek, który podtarł się jeżem

Na gitarze grasz jak zero - kup kontroler Guitar Hero

#22 tomo34

  • tomo34
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4780
  • Dołączył: 24.02.2014
  • z:Polska

Napisany 23.12.2017 - 10:59

Brałem pod uwagę takie małe wyświetlacze, ale to bez sensu bo ilość informacji na nich prezentowana jest taka sama jak na oryginalnym wyświetlaczu przy MCU. Dlatego myślę nad stricte monitorem tylko o takiej nietypowej wielkości jak wspomniałem wyżej.

Ale raczej na 99% takie coś jest nie do zdobycia. No chyba, że na jakieś specjalne zamówienie albo jakiś specjalistyczny sprzęt ale to ze względu na cenę nie wchodzi w rachubę.




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników