Skocz do zawartości



Zdjęcie

boss gt -1 interfejs audio


  • Zaloguj się
7 odpowiedzi na ten temat

#1 pakadabra

  • pakadabra
    Świeżak
  • Postów: 9
  • Dołączył: 04.10.2017

Napisany 4.10.2017 - 09:21

Na stronie internetowej - https://pl.boss.info/products/gt-1/ jest informacja - "port USB procesora GT-1 umożliwia rejestrowanie i przetwarzanie brzmień za pomocą programu typu DAW."

Wszystko robię według instrukcji  - czyli gitarę podłączam do mefektu, mefekt za pomocą kabla do portu usb. Z głośników komputera powinno być słychać gitarę a tak nie jest. Kabel mam dobry, program boss tone studio działa i jest komunikacja z mefektem. Proszę o pomoc czy coś robię źle ? 

 

 



#2 EooN

  • EooN
    Weteran
  • Postów: 2805
  • Dołączył: 04.02.2012
  • z:Bytom

Napisany 4.10.2017 - 09:32

Wpiąłeś głośniki w bossa?

Boss może być Twoją kartą dźwiękową więc będziesz mógł słyszeć wszystko to co się dzieje na komputerze przez jego wyjście audio. Żeby to osiągnąć, musisz wpiąć głośniki w bossa i ustawić go jako kartę dźwiękową w Twoim systemie. 



#3 pakadabra

  • pakadabra
    Świeżak
  • Postów: 9
  • Dołączył: 04.10.2017

Napisany 4.10.2017 - 09:55

Faktycznie :)  ... A do którego wejścia ? Output R i L ? Moje głośniki są na RCA a tam są jack 6,3. Wpiąć za pomocą adaptera do jednego np. L czy dwa adaptery L i P ? Ma to znaczenie ?


A nie da się zostawić głośników podpiętych do w karty w kompie a jakoś podpiąć GT1 do karty żeby nie przepinać głośników ?



#4 s@+@nis+@

  • s@+@nis+@
    Weteran
  • Postów: 1512
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 4.10.2017 - 11:29

możesz - w asio4 all trzeba ustawić urządzenie do nagrywania (input device) jako Boss /a w output device karta z kompa.



#5 pakadabra

  • pakadabra
    Świeżak
  • Postów: 9
  • Dołączył: 04.10.2017

Napisany 4.10.2017 - 14:17

ok spróbuję, wielkie dzięki !



#6 EooN

  • EooN
    Weteran
  • Postów: 2805
  • Dołączył: 04.02.2012
  • z:Bytom

Napisany 4.10.2017 - 18:51

Faktycznie :)  ... A do którego wejścia ? Output R i L ? Moje głośniki są na RCA a tam są jack 6,3. Wpiąć za pomocą adaptera do jednego np. L czy dwa adaptery L i P ? Ma to znaczenie ?


A nie da się zostawić głośników podpiętych do w karty w kompie a jakoś podpiąć GT1 do karty żeby nie przepinać głośników ?

 

Co do pierwszego pytania - zaopatrz się w kabel Y - 2x jack na 1x mini jack i na przejściówkę żeńską jack 3,5mm (pozwoli Ci połączyć ze sobą dwa męskie wtyki 3,5mm). 

 

Co do drugiego pytania - spróbuj tego, co kolega S. Ci poradził, ale niestety wydaje mi się, że to nie zadziała. Jedyna droga to chyba przepięcie głośników do bossa i potem puszczenie dźwięku z kompa przez niego. 

Daj znać jak poszło ;)



#7 SpiderWAW

  • SpiderWAW
    Weteran
  • Postów: 1627
  • Dołączył: 15.02.2012
  • z:cyfrowogitarowo.pl

Napisany 4.10.2017 - 23:31

możesz - w asio4 all trzeba ustawić urządzenie do nagrywania (input device) jako Boss /a w output device karta z kompa.

Sciagnij sterowniki Bossa, bedzie dodrze.



#8 pakadabra

  • pakadabra
    Świeżak
  • Postów: 9
  • Dołączył: 04.10.2017

Napisany 6.10.2017 - 13:36

Z asio4all jeszcze nie próbowałem. W programie daw w ustawieniach audio ustawiłem (metodą prób i błędów) tak, że mam już to co dzieje się w kompie na słuchawkach podpiętych do gt-1. Czyli na głośnikach podpiętych do gt-1 też powinno być. Kupiłem kabel 2 x jack 6,3 do gt-1, a z drugiej 2 x rca do głośników edifhier. Powinno zadziałać. Dzięki






0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników