Skocz do zawartości



Zdjęcie

Line 6 Relay G10?


  • Zaloguj się
11 odpowiedzi na ten temat

#1 Noel Morrison

  • Noel Morrison
    Gaduła
  • Postów: 82
  • Dołączył: 12.01.2017

Napisany 23.08.2017 - 20:08

Czy ktoś tego używał  do grania bezprzewodowo. Szukam czegoś takiego aby zastąpić kabel.

https://guitarcenter...ine-6-relay-g10

 

Line%206%20Relay%20G10.jpg?pID=37753



#2 EooN

  • EooN
    Weteran
  • Postów: 2777
  • Dołączył: 04.02.2012
  • z:Bytom

Napisany 24.08.2017 - 07:30

Bez kabla w domu, czy gdzie?

 

Technologia bezprzewodowa z tych urządzeń jest absolutnie bez zastrzeżeń. Musisz natomiast zwrócić uwagę na to, w co zamknięte są oba elementy. 

 

Nadajnik w moim G30 po ok 3-4 latach jest już lekko zmęczony życiem. Używam go na każdej próbie plus koncertach i innych wyjazdach. Byłbym dużo spokojniejszy, gdybym miał nadajnik w metalowej obudowie, tak jak chociażby w g70. 



#3 Noel Morrison

  • Noel Morrison
    Gaduła
  • Postów: 82
  • Dołączył: 12.01.2017

Napisany 24.08.2017 - 14:12

W domu EooN.



#4 EooN

  • EooN
    Weteran
  • Postów: 2777
  • Dołączył: 04.02.2012
  • z:Bytom

Napisany 24.08.2017 - 14:19

To powinien być w sam raz :) Ale czy na prawdę potrzebujesz bezprzewodu w domu? Wiem, fajna sprawa, ale osobiście nie widzę zbytnio sensu. Lepiej te 6 stówek schować w skarpetę i dołożyć do nowej gitary czy innej zabawki na którą się niedługo zaczniesz ślinić ;)



#5 Noel Morrison

  • Noel Morrison
    Gaduła
  • Postów: 82
  • Dołączył: 12.01.2017

Napisany 24.08.2017 - 14:22

Tyż racja. Jeszcze tej dobrze nie ograłem a już mi chodzi inna po głowie. Spoko aż tak mi nie pilno chciałem wiedzieć czy się nada do domowych pieleszy.



#6 secondtribe

  • secondtribe
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4103
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Wrocław

Napisany 24.08.2017 - 14:23

Eee tam, zajebiste jest jak siedzisz z wiosłem na klopie, a z pokoju napierdziela piec :D



#7 EooN

  • EooN
    Weteran
  • Postów: 2777
  • Dołączył: 04.02.2012
  • z:Bytom

Napisany 24.08.2017 - 14:24

Od strony technicznej na pewno. Sygnał jest przesyłany cyfrowo, nie ma degradacji brzmienia (a najwyżej poprawa, bo eliminujesz **wstaw_długość_swojego_kabla_w_metrach** kabla z toru) i zasięg jest dobry. Takie mam doświadczenia z G30 - starszym modelem docelowo dla innego odbiorcy. Po G10 nie spodziewam się niczego innego. 


Ten post był edytowany przez EooN dnia: 24.08.2017 - 14:26


#8 rockfun

  • rockfun
    Gawędziarz
  • Postów: 6869
  • Dołączył: 05.02.2012
  • z:bloku obok

Napisany 24.08.2017 - 15:35

AKG WMS40 polecam. Połowę tańszy sprawdzony scena/ salka więc i w kiblu by pewno dał radę :P Połowę tańszy.


Are You ready for a good time?

 


#9 Ablativ

  • Ablativ
    Stary wyjadacz
  • Postów: 726
  • Dołączył: 10.10.2012
  • z:Wrocław

Napisany 25.08.2017 - 18:19

Podłączę się: jak wygląda sprawa zasilania w G10. Wszędzie jest tylko informacja, że przez USB, ale nigdzie żadnych wartości. Ładowanie jest dołączone do zestawu?


  • ngregory97 lubi to

#10 SpiderWAW

  • SpiderWAW
    Weteran
  • Postów: 1601
  • Dołączył: 15.02.2012
  • z:cyfrowogitarowo.pl

Napisany 30.08.2017 - 21:24

Mam, uzywam, pisałem na cyfrowogitarowo.pl . Jak kazdy bezprzewod zabiera nieco gory i w domu/studju to juz jest rzecz gustu czy lubimy piescic ucho czystoscia czy tez wolimy wygode. Na G10 tez jest patent by zabieral tej gory mniej. 



#11 Ablativ

  • Ablativ
    Stary wyjadacz
  • Postów: 726
  • Dołączył: 10.10.2012
  • z:Wrocław

Napisany 31.08.2017 - 14:03

A jak z tym zasilaniem?

#12 SpiderWAW

  • SpiderWAW
    Weteran
  • Postów: 1601
  • Dołączył: 15.02.2012
  • z:cyfrowogitarowo.pl

Napisany 3.09.2017 - 19:53

Zasialnie leci z ladowarki USB ( w zestawie, ale moze byc od telefonu). Zlacze jest jakie jest i najlepiej podlaczyc i jak najmniej ruszac, co da gwarancje dlugiej zywotnosci. Z drugiej strony... mi w zadnym telefonie nigdy nie padlo gniazdo. 






0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników