Skocz do zawartości



Zdjęcie

Klub Fractala


  • Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
113 odpowiedzi na ten temat

#1 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 8.12.2016 - 18:57

Witam serdecznie.

 

Jak zauważył Aciek, na forum mamy coraz więcej (najszczęśliwszych) użytkowników zacnej marki Fractal to najwyższy czas i pora otworzyć Klub Fractala.

Ja jako nowy użytkownik AXE FX II XL+ nie wiem o nim jeszcze nic, oprócz tego, że brzmi lepiej niż cały mój dotychczasowy sprzęt. Do nagrywania zdecydowanie ideał. Jak się sprawdzi na scenie, sprawdzę już niebawem, ale po tym co usłyszałem do tej pory, nie rozczaruję się z pewnością :)


Will Is The Power!

#2 spawel

  • spawel
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3301
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 8.12.2016 - 22:45

Witam,
dołączam z największą przyjemnością. Ja to nawet taki trochę weteran jestem, bo obecny Axe FXII to mój drugi Fractal po Ultrze. Dla mnie wystarczający do wszelkich zastosowań.
Służę pomocą w rozkminianiu sterowników nożnych - opanowałem Poda HD500 w tej roli i teraz walczę z Rocktronem All Acces. Rozgryzłem np.  jak  zmusić PODa żeby obsługiwał 128 presetów zamiast 64, a All Accessa, żeby obsługiwał wszystkie jakie posiada Fractal zamiast 120, które deklaruje producent :) 


  • aciek_l lubi to

#3 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 8.12.2016 - 22:50

Ja na razie jestem przerażony ogromem możliwości. Pewnie będę pobijał rekordy jeśli chodzi o głupie pytania :)


Will Is The Power!

#4 aciek_l

  • aciek_l
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3165
  • Dołączył: 11.10.2012
  • z:Poznań

Napisany 9.12.2016 - 07:55

Pytaj, pytaj - wszyscy się czegoś przy okazji nauczymy. :) Może jest jakaś pierdoła, o którą zapytanie w ogóle by mi nie przyszło do głowy, a okaże się pomocna. :)

 

E: Jak planujesz używać? Końcówka i paka, czy FRFR?


Ten post był edytowany przez aciek_l dnia: 9.12.2016 - 08:14


#5 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 9.12.2016 - 11:54

No to ja pytam pierwszy ;)
 

O ile ax8 na odsłuchach, słuchawkach itd brzmi świetnie (ta sama liga co kemper) o tyle mam kłopot z ustawieniem go pod combo.

Wizja moja jest taka że xlr wychodzą na przody , a out 2 na combo lampowe buddy

Oczywiście klocki umiem pustawiać w edytorze, tylko .... brzmienie

Podpinałem pod buddę w input, w return, metodą 4 kabli. I lipa. 

W metodzie 4 kabli sieje mi strasznie, zresztą rezygnuję z tej opcji bo nie chcę mieć na scenie tylu kabli. 

Jak wpinam w return też sieje strasznie. Może to kwestia tego ich kabla z masą od ax8. Znajdę chwilę to się pobawię.

W input szumi mi, mniej , ale szumi.

Jednak szumy to mniejszy problem. Nie mogę znaleźć dobrego brzmienia. Oczywiście na combo idzie bez symulacji paczki i ampa. Brzmienie jest mocno ciemne, a ustawienie dobrego drive jest wręcz niemożliwe. Wali cyfrą strasznie.  MIałem budde podpiętą pod G system+ nova drive i gadało super. Chciało mi sie zmian i teraz siedze godzinami i nic. Zaraz wywale tego grata przez okno :)

Brzmi jak plastikowa zabawka

Może macie jakieś presety? A moze tu potrzebne presety z fx8? Kupiłem już różne presety , ale lipa.

To nie jest tak, że mam dwie lewe ręce do cyfrowych zabawek, by podHD, był kemper przez 2 lata. Także coś tam umiałem ustawić, tak abym był zadowolony


Ten post był edytowany przez tymon1313 dnia: 9.12.2016 - 12:03


#6 Myxu

  • Myxu
  • Postów: 6840
  • Dołączył: 29.01.2012
  • z:Warszawa

Napisany 9.12.2016 - 12:09

U, to nietypowe wśród modelerów, przynajmniej z mojego doświadczenia... Zarówno Kemper jak i Amplifire brzmiały znacznie lepiej puszczone w gitarową końcówkę i gitarowy głośnik... masz wyłączoną symulację kolumny na wyjściu do comba?

 

Ale w sumie - jeśli Cię jara sound z FRFR to nie ma się co przejmować, trzeba tylko FRFR znaleźć.

Ja tam nie lubiłem tych soundów w przypadku Kempera i Ampli, ale jeśli Ci się podobają, to upraszcza sprawę bo wtedy masz jeden tor do ustawienia a nie de facto dwa z dużą wspólną częścią...


No talent, no musical ability... No musical training required...

#7 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 9.12.2016 - 12:10

Ja mam plan wpinać się prosto w mikser i heja na fronty. 

Jak to będzie wyglądać brzmieniowo dowiem się na próbie, na razie sprawdziłem na jakiejś kolumience aktywnej z głośnikiem 6" i brzmiało jak kolumna 4x12 z potężnym 100W lampiakiem. 

 

A co to jest to FRFR?


Will Is The Power!

#8 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 9.12.2016 - 12:13

Myxu. Mam wyłączone symulacje. po prostu chce uzyć ax8 jak fx8. I za ciula to nie gada....



#9 aciek_l

  • aciek_l
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3165
  • Dołączył: 11.10.2012
  • z:Poznań

Napisany 9.12.2016 - 12:17

FRFR - full range, flat response. Czyli szerokopasmówki o płaskiej charakterystyce brzmienia. 


Myxu. Mam wyłączone symulacje. po prostu chce uzyć ax8 jak fx8. I za ciula to nie gada....

 

A sprawdzałeś co by się działo po włączeniu symulacji końcówki i/lub paczki? Raz grałem z AX8 wpiętym w Return Screamera. Pierwsza próba, kilka dni po otrzymaniu Fractala, więc jeszcze malutko wiedziałem. Wyłączyłem symulację kolumny i końcówki i miałem właśnie taki cienki dźwięk. Na sam koniec włączyłem impulsy i zrobiło się fajniejsze, głębsze brzmienie. Było za dużo dołu co prawda, ale to do skorygowania EQ, nie miałem już czasu więcej kręcić.

Na forum Fractala też czytałem, że niektórzy zostawiają wszystkie symulacje grając rpzez normalny wzmacniacz. 



#10 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 9.12.2016 - 12:21

aciek_l. Na kemperze w ogóle to nie gadało, więc nawet nie próbowałem :) 



#11 aciek_l

  • aciek_l
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3165
  • Dołączył: 11.10.2012
  • z:Poznań

Napisany 9.12.2016 - 12:29

Nie mówię, że będzie lepiej. Nie wykluczam, że będzie gorzej. ;) Sprawdzić nie zaszkodzi. 

 

 

BTW: @SpiderWAW chyba gdzieś to wrzucał, ale warto też dać to na pierwszej stronie Klubu: http://cyfrowogitarowo.pl/archiwa/1176 - tam jest .pdf z opisem wszystkich wzmaczniaczy, których symulacje ma Fractal i kilka pomocnych wskazówek odnośnie każdego z nich. 



#12 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 9.12.2016 - 13:15

No jest lepiej, ale to nie to, mimo ze na końcu każdej pętli postawiłem inne EQ. Chyba czas pobawić się presetami z fx i przekonwertować je na ax. Na jutubach fx brzmi ok, wiec to pewnie kwestia grzebania.

Tego pdf nie widziałem wcześniej. Mam lekturę na parę wieczorów :)



#13 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 12.12.2016 - 10:07

Widzieliście to?
Yamaha MD-BT01 i Ipad do zdalnego sterowania ax8

https://www.youtube....eature=youtu.be



#14 ABjazz

  • ABjazz
    Gaduła
  • Postów: 73
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 15.12.2016 - 13:25

Rano przyszedł Ax8 :) 

Na razie testuje w domowych warunkach, tzn nie testuje tylko sobie gram i nie mogę wypuścić gitary z łapy. Ilość brzmień i ich jakość jest po prostu powalająca! Test bojowy będzie w sylwestra ale czuje że ten sprzęt powali na kolana. 



#15 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 15.12.2016 - 14:32

Grasz w słuchawkach? Pod co się podpinasz? U mnie też test bojowy będzie w Sylwestra :)


Will Is The Power!

#16 ABjazz

  • ABjazz
    Gaduła
  • Postów: 73
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 15.12.2016 - 14:44

Na razie sprawdziłem na słuchawkach i monitorach, więc wiem że to dopiero przedsmak najlepszego. A skoro już teraz zachwyca to na graniu live musi być petarda! Jeszcze wiele zabawy zanim zacznę łapać o co tutaj tak na prawdę chodzi. Teraz bawię się po prostu gotowymi presetami i delikatnie je modyfikuję.



#17 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 15.12.2016 - 15:03

To jesteśmy na tym samym etapie :) 
Miałem okazję podłączyć AXE FX II pod Engla A101 (combo akustyczne, z głośnikiem szerokopasmowym 8") i brzmiał obłędnie dobrze. 

 

Obiecałem trywialne pytania to zaczynam - jak ściągnę sobie z internetu jakiś preset to istnieje jakaś specjalna droga wrzucenia go we Fractala? Poszukuję jakiegoś brzmienia gitary akustycznej, chyba, że coś polecacie?


Will Is The Power!

#18 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 16.12.2016 - 11:44

Dobra, spoko, już odkryłem (!!!) że jest program do edycji AXE Edit i tam można improtować brzmienia. Znalazłem takie brzmienie Lukathera i Iron Maiden, że poszedłem spać o 1:30 w nocy :)

Ale symulatora gitary akustycznej nie znalazłem.


Will Is The Power!

#19 secondtribe

  • secondtribe
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4267
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Wrocław

Napisany 16.12.2016 - 11:53

Co do Luke'a, to tu gość mocne soundy ukręcił:

 

 

W ogóle polecam kanał, bo sporo dobrych presetów prezentuje.



#20 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 16.12.2016 - 13:21

Jeśli chodzi o akustyki - symulacje to polecam Moke. Ważne  - działa na humbach. Na singlach słabo. Mi na prs brzmi lepiej niż w tym filmiku. 

 

http://www.custompre...ed!)_(AX8).html

 

jest jeszcze Fremen. Ale na moje to lipa . Próbowałem na singlach, humabach.

Mam kupione wszystkie presety i Moke jest znacznie lepiej dopracowany. Kolo idzie na jakość, a nie na ilość



#21 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 16.12.2016 - 15:24

Fak, 10 dolarów za preset ;) Dzięki Tymon, stronka bardzo fajna i leci do zakładek. Tyle, że to brzmienie akustyka jest dedykowane do AX8. Nie będzie konfliktu z AXE FX II?
 


Will Is The Power!

#22 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 16.12.2016 - 16:01

Z tego co wyczytałem to nie, ale głowy nie dam. Przejrzyj sobie presety fremena. Niektóre brzmienia powalają na łopatki. Zreszta na stronie cyfrowogitarowo masz to fajnie opisane.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#23 ABjazz

  • ABjazz
    Gaduła
  • Postów: 73
  • Dołączył: 29.01.2012

Napisany 17.12.2016 - 15:50

Czy da się teraz wrócić do świata analogowych kostek? Po 2 dniach zabawy wydaję mi się że nie....



#24 spawel

  • spawel
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3301
  • Dołączył: 31.01.2012

Napisany 17.12.2016 - 19:50

Fak, 10 dolarów za preset ;) Dzięki Tymon, stronka bardzo fajna i leci do zakładek. Tyle, że to brzmienie akustyka jest dedykowane do AX8. Nie będzie konfliktu z AXE FX II?
 

Jest taka aplikacja Fractool (darmowa), która robi konwersję AX8 <--> FXII i bardzo sprawnie to działa. Do ściągnięcia i poczytania tu: http://forum.fractal...ltitool.112538/



#25 Klawiszowiec

  • Klawiszowiec
    Weteran
  • Postów: 2260
  • Dołączył: 11.12.2012
  • z:Dąbrowa Górnicza

Napisany 17.12.2016 - 20:56

o kurcze,

na tym filmie od 1:40 gitara solowa brzmi mechanicznie jak gitara solowa z klawisza RomPlayer,

w klawiszowym języku mówimy ujadanie i jęczenie,

na podciąganiu słychać jakby maszyneria nie wyrabiała z próbkowaniem i odtwarzaniem dźwięku,

robi się takie schodkowe brzmienie, co z kilometra odróżnia gitarę sztuczną od prawdziwej,

Power Chordy brzmią jak martwe sample z klawisza, ogólnie czuć kwadratowość dźwięków,

 

oj ostrzegałem, ostrzegałem,


Ten post był edytowany przez Klawiszowiec dnia: 17.12.2016 - 21:07

Classic Vibe 50 Ltd Candy Apple Red, Yamaha THR10 kremowa, pedalboard Marshall PB8 + wszystkie kostki Marshalla 8 sztuk

 


#26 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 18.12.2016 - 11:19

Rzeczywiście, akurat ten moment trąci trochę DigiTechem, ale nie umniejsza on w żadnym stopniu możliwościom Fractala. 

Ale musiałbyś mieć go w rękach przez chwilę, żeby zrozumieć :)


Will Is The Power!

#27 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 18.12.2016 - 13:13

Mnie to interesuje tylko jak się sprawdzi na scenie. Przerabiałem kempera, poda, teraz fractala. Problem zawsze był jeden - przebicie w mixie.

Jak się gra to wszystko jest super. Ale spróbujcie ustawić kamerę/recorder na drugim końcu sali i nagrać występ. Niestety już tak pięknie nie jest. Trzeba walczyć z eq, kompresją, dodatkowo koniecznie końcówka lampowa - zupełnie inne przebicie. Z każdą gitara inne ustwienia, bo każda ma inna charakterystykę. No i jeszze żeby na odsłuchu (najlepiej lampa) brzmiało tak samo jak na przodach.....

Nie żebym straszył, bo jeszcze ax 8 na scenie nie używałem, ale siedzę i walczę z brzmieniami  - wcale nie jest łatwo. Nie jestem zadowolony, jednak po przesiadce z kempera czy analogowo - gsystem+budda mam wysokie wymagania. 

Także wrażenie z grania na cyfrze jest zupełnie inne dla gracza, i inne dla słuchacza. Słuchacz ma gorzej :)



#28 tomo34

  • tomo34
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3821
  • Dołączył: 24.02.2014
  • z:Polska

Napisany 18.12.2016 - 15:26

Byłem na kilku koncertach gdzie gitarzyści wykorzystywali wyłącznie Fractale i wszystko było ok.

#29 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 18.12.2016 - 22:31

Panowie AXE FX II-iści, czy jest w sterowniku MFC funkcja podbicia głośności danego presetu, np. na solo? Przydałby się jakiś boost +6 dB


Will Is The Power!

#30 aciek_l

  • aciek_l
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3165
  • Dołączył: 11.10.2012
  • z:Poznań

Napisany 18.12.2016 - 22:46

Myślę, że bez problemu możesz dorzucić jakiś EQ, czy booster sam w sobie gdzieś w łańcuchu i utworzyć scenę z nim, lub przypisać osobno do jakiegoś switcha. :)



#31 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 18.12.2016 - 22:56

Myślę, że bez problemu możesz dorzucić jakiś EQ, czy booster sam w sobie gdzieś w łańcuchu i utworzyć scenę z nim, lub przypisać osobno do jakiegoś switcha. :)

 

O właśnie, o to mi chodzi. Jak się przypisuje efekt do konkretnego zypcysia w footswitchu?


Will Is The Power!

#32 aciek_l

  • aciek_l
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3165
  • Dołączył: 11.10.2012
  • z:Poznań

Napisany 18.12.2016 - 23:00

Nie wiem, jak to będzie AxeFX, ale w AX8 jest zakładka footswitches w edytorze na kompie i tam przypisujesz, co gdzie chcesz. Powinno być coś podobnego dla kontrolera i normalnego Axa...

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

#33 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 18.12.2016 - 23:09

O, dzięki. Idę dłubać.


Will Is The Power!

#34 aciek_l

  • aciek_l
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3165
  • Dołączył: 11.10.2012
  • z:Poznań

Napisany 24.12.2016 - 08:16

Udało się? :)



#35 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 30.12.2016 - 00:10

Nie znalazłem zakładki Footswitches, ale póki co ratuję się podbiciem Output na drugiej scenie dla każdego presetu :)


Will Is The Power!

#36 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 7.01.2017 - 14:01

Czy w ax8 możliwe jest użycie zwykłego footswitcha zamiast pedału expresji? Do podbijania sygnału - miejsca zajmuje mniej.

W sumie obojętnie czy to będzie zamknięcie obwodu na max wolume, czy tez przypisanie np. EQ z podgłoszenim....



#37 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 10.01.2017 - 13:47

Coś ten klub słabo przędzie ;) Więc kolejna sprawa. Czy użycie comba do gitary akustycznej marszałka AS 100D jako odsłuchu do AX8 ma sens? Ktoś to może sprawdzić? Mam rolanda KC300 do klawiszy i sprawdza się znakomicie. Jednak brzydki jak noc listopadowa. Zastanawiam się jak by się sprawdził taki sprzęt do akustyka.... Trochę mnie te 8 calowe głośniki straszą



#38 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 10.01.2017 - 19:11

Musi być combo akustyczne? Nie lepiej kolumna aktywna na głośniku 8-10"?
Ja na Sylwku testowałem Yamahę DBR10 (325W), sprawdziła się doskonale i wcale nie czułem, że nie mam pieca przy nogawce.


Will Is The Power!

#39 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 11.01.2017 - 08:29

Ma być combo. Ma wyglądać jak wzmacniacz gitarowy.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#40 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 11.01.2017 - 12:27

Czyli symulacja również wizualna :)


Will Is The Power!

#41 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 11.01.2017 - 12:40

Czyli symulacja również wizualna :)

Dokładnie :)

Wyobrażasz sobie, że idziesz na koncert kapeli a tam stoją ludzie na pustej scenie - żadnych wzmacniaczy - tylko bębny? Wyglądałby to jak koncert disco polo :) 



#42 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 11.01.2017 - 12:55

Czy ja wiem... Ja tam akurat gram disco polo, a wcześniej miałem za sobą halfstacka ;)

Dziwnie to by było grać na odsłuchach dousznych i w ogóle nic by nie było na scenie. Ale za to jak cicho.

 

Tak jak pisałem wcześniej, testowałem AXE FX II na 8" Englu akustycznym A101 i brzmiał aż za dobrze. Fractala właściwie chyba można podłączyć pod cokolwiek, co ma przyzwoitej jakości głośnik szerokopasmowy. Z gunwa bata nie ukręcisz, więc bardziej niż na rozmiar patrz na jakość.


Ten post był edytowany przez DaNail dnia: 11.01.2017 - 13:00

  • tymon1313 lubi to
Will Is The Power!

#43 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 11.01.2017 - 13:13

Dzięki. Takiej odpowiedzi oczekiwałem.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#44 secondtribe

  • secondtribe
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 4267
  • Dołączył: 30.01.2012
  • z:Wrocław

Napisany 11.01.2017 - 13:26

 

Czyli symulacja również wizualna :)

Dokładnie :)

Wyobrażasz sobie, że idziesz na koncert kapeli a tam stoją ludzie na pustej scenie - żadnych wzmacniaczy - tylko bębny? Wyglądałby to jak koncert disco polo :)

 

Ira od jakiegoś czasu tak gra. Tylko Fractale wpięte w linię :)



#45 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 14.01.2017 - 11:11

Jako odsłuch sprawiłem sobie Yamahę DBR 10". Na scenie sprawdza się bardzo fajnie. Tylko jako odsłuch wychodziłem z wyjścia słuchawkowego bo z output 2 była cisza, nie wiem czemu. Może coś źle ustawiłem :P


Will Is The Power!

#46 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 14.01.2017 - 18:15

Musisz na drugi output ustawić fxloop
  • DaNail lubi to

#47 DaNail

  • DaNail
    Weteran
  • Postów: 2871
  • Dołączył: 10.02.2012

Napisany 14.01.2017 - 21:59

O, dzięki. Sprawdzę :)


Will Is The Power!

#48 Slowguitar

  • Slowguitar
    Gaduła
  • Postów: 379
  • Dołączył: 03.01.2017

Napisany 16.01.2017 - 16:20

Pytanie od kandydata do klubu - czy pierwszą edycje warto kupić?  Wiadomix - chodzi o cenę


 axe fx mam na myśli



#49 tymon1313

  • tymon1313
    Stary wyjadacz
  • Postów: 623
  • Dołączył: 05.02.2012

Napisany 16.01.2017 - 19:51

Kupiłem tego marszałka as100d i musze powiedziec że z podpiętym ax8 na return (stereo) gada OK. Kwestia EQ, aby nie gadała zbyt dobrze , tylko bardziej naturalnie w pasmach gitary. Elektroakustyk  przez ax8 i profile fremena zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Fajne jest transparentne (tak mi sie wydaje) wyjście 2x xlr z marshala - wpinam w przody i jest ok, bo korekcja i głośność wzmacniacza nie ma wpływu na brzmienie na przodach. Jednak kabelki trzeba było zrobić z dodatkową masa. Ja dałem XLR-jack i jest cichutko. Zwykłe jacki trochę siały przy dużych głośnościach. To tak na szybko, dziś odebrałem



#50 Kris Gee

  • Kris Gee
    Najlepsze Gitary 2015 i 2016 roku
  • Postów: 607
  • Dołączył: 07.10.2013
  • z:Zimno i mokro

Napisany 23.01.2017 - 23:03

Tak z ciekawosci mamy klub Kempera? Poczytalbym co nieco z checia. Im dluzej slucham tych wypasnych profili na yt tym bardziej czuje rychle bankructwo.




0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników