Skocz do zawartości



Zdjęcie

Killswitch zamiast slelektora


  • Zaloguj się
6 odpowiedzi na ten temat

#1 Tomasz Pojarzewski

  • Tomasz Pojarzewski
    Świeżak
  • Postów: 5
  • Dołączył: 09.01.2015

Napisany 2.12.2016 - 14:44

Witam wszystkich.

 

Chcę usunąć selektor i zamiast niego wstawić kill switch. Potencjometry głośności mam push/pull w celu wyłączania przystawek.

Pytanie brzmi czy wedle przedstawionego schematu dobrze podłącze ten guzik.

 

http://www.tinypic.pl/61vysjg4s4dm


Ten post był edytowany przez Tomasz Pojarzewski dnia: 2.12.2016 - 16:04


#2 Nobody89

  • Nobody89
    Stary wyjadacz
  • Postów: 627
  • Dołączył: 20.07.2015
  • z:Władek

Napisany 3.12.2016 - 03:34

Nie. Pomyśl jeszcze raz dlaczego nie ;) to nie ma prawa działać

#3 Tomasz Pojarzewski

  • Tomasz Pojarzewski
    Świeżak
  • Postów: 5
  • Dołączył: 09.01.2015

Napisany 4.12.2016 - 01:42

A niby dlaczego nie ? Przycisk po wciśnięciu odłącza mase.
Sugerowałem się tym http://rs143.pbsrc.c...&h=480&fit=clip

Ten post był edytowany przez Tomasz Pojarzewski dnia: 4.12.2016 - 02:21


#4 tomaszgab

  • tomaszgab
    Weteran
  • Postów: 2518
  • Dołączył: 04.02.2012

Napisany 4.12.2016 - 08:09

Tak jak pisano na innym forum. Zasada kilswitcha to zwieranie sygnału z masą. Można np. z gniazda gitarowego pociągnąć dwa kabelki.

...Przycisk po wciśnięciu załącza masę... panie Tomaszu!!!!


Ten post był edytowany przez tomaszgab dnia: 4.12.2016 - 08:11


#5 Tomasz Pojarzewski

  • Tomasz Pojarzewski
    Świeżak
  • Postów: 5
  • Dołączył: 09.01.2015

Napisany 4.12.2016 - 09:09

Ale jeżeli pociągne z gniazda 2 przewody, sygnał i masa to nie uzyskam tego samego efektu co tutaj ? Przeciez to bez róznicy czy masa podepne w miejscu na na potencjometrze czy na gniezdzie.

#6 tomaszgab

  • tomaszgab
    Weteran
  • Postów: 2518
  • Dołączył: 04.02.2012

Napisany 4.12.2016 - 19:49

Chcesz kilswitcha to zrób jak ja pisze . Jeżeli masz inne pomysły to zrób jak ty uważasz za dobre .



#7 przemak

  • przemak
    Wirtuoz klawiatury
  • Postów: 3343
  • Dołączył: 10.10.2013
  • z:nagrywamy.com

Napisany 4.12.2016 - 20:05

Będzie działać. Oczywiście nie ma tam przełącznika przetworników, ale to wiadomo.






0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników